El Cor de Ponent va néixer el gener de 2011 com a cor mixt a quatre veus i al llarg d’aquests anys ha anat creixent, plens d’il·lusions i entusiasme, fins a un total de 36 cantaires a l’actualitat sota la direcció de Pablo Acosta. L’interès per aprofundir en el repertori coral en tota la seva amplitud ha estat constant des dels seus orígens. Aquest fet el porta a abordar repertoris de molt diversa índole que van des de la música antiga fins a l’actualitat.

L’any 2018 va estrenar el seu programa Nadal Renaixentista, que ha portat amb gran èxit a les ciutats de Barcelona i Terrassa, i que va comptar amb la participació del Consort de Flautes de Bec del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. El 2020 estrena la Suite de Nadal centrada en la Liturgical Suite d’Eugene Butler, amb la participació de la soprano Alicia Martínez Bonfill i l’organista Jaume González-Sierra.

El Cor de Ponent ha cantat en llocs com l’Auditori de Barcelona, l’IEC (Institut d’Estudis Catalans), El Centre del barri de Gràcia, al Casino del Centre de l’Hospitalet de Llobregat, l’església de Sant Pau del Camp a Barcelona i a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, entre d’altres.

Actualment prepara un nou programa que sota el títol Cantem Poesia, compta amb una acurada selecció d’obres sobre textos de poemes d’autors com Federico García Lorca, Miquel Desclot o Joan Maragall.