El Cor de Ponent va néixer el gener de 2011 amb l’interès d’aprofundir en el repertori coral en tota la seva amplitud. Aquest fet el porta a abordar repertoris de molt diversa índole que van des de la música antiga fins a l’actualitat. Com a cor mixt a quatre veus al llarg d’aquests anys ha anat creixent, i actualment el cor està integrat per diverses formacions com son el Cor de Ponent, el Cor de Cambra del Cor de Ponent i el seu conjunt instrumental, tots sota la direcció de Pablo Acosta.
L’any 2018 va estrenar el seu programa Nadal Renaixentista, que ha portat amb gran èxit a les ciutats de Barcelona i Terrassa, i que va comptar amb la participació del Conservatori Municipal de Barcelona i el seu Consort de Flautes de Bec, i amb la ballarina especialitzada en Renaixement Laura Sintes.
El 2020 estrena a Barcelona la Suite de Nadal centrada en la Liturgical Suite d’Eugene Butler, amb la participació de la soprano Alicia Martínez Bonfill i l’organista Jaume González-Sierra. Amb la intenció de revaloritzar la música per a cor i orgue aquest concert s’ha interpretat a diferents llocs amb orgues d’interès, com l’església del Carme, la Cripta de la Sagrada Família i la Basílica de la Mercè a Barcelona, o també l’església de Sant Josep a Badalona.
El 2021 va portar el seu programa Spiritual Suite al Monestir de Sant Llorenç a Guardiola de Berguedà, dintre del cicle de concerts organitzats per l’associació Civitas Cultura.
El 2022 estrena el programa Cantem poesia juntament amb la pianista Irene Aisemberg amb una acurada selecció d’obres sobre textos de poemes d’autors com Federico García Lorca, Miquel Desclot o Joan Maragall, que porta a les ciutats de Barcelona, Tortosa i Pedret.
L’any 2023 estrena el Gloria d’Antonio Vivaldi a l’Església de St. Pau del Camp de Barcelona i al Monestir de Guardiola de Berguedà, amb la participació del Cor de Cambra del Cor de Ponent i l’Ensemble instrumental del Cor de Ponent.